Esittely

Useita eri hoitomuotoja, monipuolista osaamista ja koulutettu asiantuntija.

Esittely

Moi, minä olen Merja. Olen tarjonnut monipuolisesti täydentäviä hoitopalveluita Taavetin keskustassa vuodesta 2004 lähtien. Käytössäni on erilaisia hoitomuotoja kiputilojen ja sairauksien tukihoidoksi, esimerkiksi laserakupunktio. Tarjoan myös ravintoterapiaa, jonka tavoitteena on kokonaisvaltainen suoliston ja kehon hyvinvointi. Hoitomuodot räätälöidään sinun tarpeiden mukaisesti ja samalla käyntikerralla voidaan yhdistellä useampaa hoitotapaa. 

Kaikki alkoi Etelä-Karjalan Sosiaali- ja Terveysyksikön hierojan ammattitutkintoon johtavasta vuoden ja 2 kk kestävästä koulutuksesta. Ammattinimikkeeni on ollut terveydenhuollon rekisterissä jo vuodesta 2004. Matkani jatkui hierojakoulutuksen loppusuoralla Kalevalaisen jäsenkorjauksen pariin, jota opiskelin seuraavat kolme vuotta. Opiskelumuotonani oli oppipoika --> kisälli --> seuranta koulutus.

Tutustuin näihin aikoihin myös laavakivihierontaan, johon pystyin käymään kurssin työhuoneellani Taavetissa. Samana syksynä tutustuin Hopi-korvakynttilähoitoihin, johon kävin hakemassa koulutuksen Hyvinkäällä.

Omat pienemmät vaivani ohjasivat tutustumaan perinteiseen Kiinalaiseen lääketieteeseen - sain siitä apua, joten kiinnostuin aiheesta ja ryhdyin tutustumaan siihen paremmin. Interprax Oy:n useamman vuoden koulutuksessa sain Kiinalaisen lääketieteen hoitajan opin sekä diplomin.

Laser-akupunktioon (MSF-kuntoutus) perehdyin Anu Mäkelän pitämässä koulutuksessa, jossa lähennettiin ajatuksia Kiinalaisen lääketieteen ja perinteisen koululääketieteen välillä. Tämän myötä ihastuin Anun tyyliin opettaa ja syventää tietämystä eri tavoista auttaa apua hakevia. Tämä tapahtui vuoden 2010 alussa, mutta tälläkin hetkellä tapa hoitaa asiakkaita kokonaisvaltaisimmin eri tekniikoita yhdistellen tuntuu oikealta. Tämän hoitomuodon ajatusmaailmaan kuuluu myös ravitsemus, biokemiaan liittyvät asiat sekä siinä käytetään mm. Iris- ja pulssidiaknostiikkaa. Tähän liittyviä kursseja olen käynyt aktiivisesti vuodesta 2010 alkaen, mutta vielä en ole suorittanut kaikkia vaadittavia tenttejä, jotta voisin käyttää nimikettä MSF-kuntoutus. 


Olen myös suorittanut NLP Paractitioner -koulutuksen 2014–2015 välisenä aikana. Itse NLP-terapiaa en tee sellaisenaan, mutta koulutuksesta on hyötyä ihmisen kokonaisvaltaisen hoidon tukena. 

Tänä päivänä keskityn pääsääntöisesti kokonaisvaltaiseen hoitamiseen, johon kuuluu Kiinalaisen lääketieteen pohjalta tehty laser-akupunktio. Biokemian kurssit ovat muokanneet akupunktiopistevalintoja, koska eri akupisteet vaikuttavat eri välittäjäaineisiin.


Biokemian professori Anu Mäkelän ravitsemus- ja biokemiakoulutuksista ole rakentanut vankan ravitsemuksellisen pohjan, nyt olen syventänyt tietämystäni funktionaaliseen suuntaan. Saluksen fuktionaalisen ravintoterapeuttikoulutuksen aloitin helmikuussa 2018 ja vajaassa kahdessa vuodessa vein sen päätökseen. Funktionaalisen lääketieteen ravitsemushoidolla tarkoitetaan kokonaisvaltaista ja yksilöllistä ohjausta asiakkaan terveyttä edistävän ruokavalion pariin. Tavoitteena on suoliston kuntouttaminen ja sen kautta helpotuksen saaminen moniin eri vaivoihin, esimerkiksi ihottumiin, aivosumuun, vatsan turvotukseen ym. Ruokavaliolla pystytään esimerkiksi saavuttamaan normaali verenpaine ja helpottamaan monenlaisia kiputiloja.                                


Kysy lisää palveluistamme

Etsi